Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2018-11-25 Westfriezen dames 1 – Vicotoria O dames 1

Zondag 25 november 2018
Westfriezen dames 1 – Vicotoria O dames 1

Op deze koude zondagochtend vertrokken we om stipt 11.45 richting Zwaag. Vandaag spelen we met twee fanatieke invallers en we moeten vol aan de bak om onze positie in de ranglijst te handhaven.

Na een goede voorbereiding en warming up in de voor ons welbekende gang van deze sporthal, begonnen we aan de wedstrijd.
Alles verliep zoals afgesproken: we waren fel, hadden de verdediging prima op orde, maakten goede keuzes en rondden de goed gecreëerde kansen met overtuiging af. Heel snel stond dus een voorsprong van 4 – 1 op het scorebord.
Er volgde een periode in de wedstrijd met veel slordigheden aan beide kanten. Gelukkig wisten we goed te blijven scoren en gingen we met een 8-12 stand rusten.

In de rust hadden we tijd om even orde op zaken te stellen. Na goed overleg startten we aan de tweede helft.

Dit werd een helft waarin harder werd gespeeld; er werd duidelijk dat Westfriezen zich niet zomaar ‘gewonnen’ gaf. We lieten hen dan ook helaas terugkomen tot drie punten terwijl onze voorsprong de hele wedstrijd groter was geweest. ‘Koppen erbij’ wordt er dan terecht gezegd wat soms best moeilijk is in het heetst van de strijd.
Toch is ons dat zondag heel erg goed gelukt. We hebben de wedstrijd geconcentreerd en gedisciplineerd uitgespeeld wat na 60 minuten spelen resulteerde in een stand  van 18 – 24. De punten weer mee naar Obdam ! We staan nu tweede in de ranglijst en gaan het volgende week opnemen tegen onze Heerhugowaardse buurvrouwen van Tornado.

Tot dan!