Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2019-01-06 Victoria O dames 1 – Quick dames 1

Zondag 6 januari 2019

Victoria O dames 1 – Quick dames 1

Ook in dit nieuwe jaar vervolgen we onze weg naar het kampioenschap in de zaal. Na Hollandia T, en ook Valken te hebben verslagen met ruime cijfers, delen we nu de eerste plaats samen met DTS.

Vandaag punten pakken dus en hopen dat DTS punten laat liggen, zodat we het nieuwe jaar met een nummer 1 positie kunnen beginnen.

Na een korte stop, wat wedstrijden betreft, want ja je goede vorm houd je alleen vast als je ook in de kerstvakantie door blijft trainen, traden we deze zondag aan tegen Quick. En 1 ding was duidelijk er moest worden gewonnen. Onder het toeziend oog van onze eregast Karlijn begonnen we de wedstrijd.

We hadden ons goed voorbereid en startten de wedstrijd met een 5-1 verdediging om de middenopbouwster van Quick weinig ruimte te geven voor haar onderhandse schoten. We stonden lekker en ook aanvallend pakten we onze puntjes mee. Helaas wisten de meiden van Quick ook van andere posities te scoren en dus bleef onze voorsprong beperkt tot 1 a 2 puntjes.

Een doelpuntrijke eerste helft eindigde in een 16-14 voorsprong voor ons.

De opdracht na rust was duidelijk, zelf blijven scoren en het aantal tegendoelpunten reduceren tot een minimum. We kwamen voortvarend uit de startblokken en wisten na 10 minuten een gat te slaan van 5 punten. Helaas volgde daarna een mindere periode voor ons en dit leek Quick vleugels te geven. Waar we in de eerste helft de middenopbouwster goed wisten uit te schakelen, lieten we deze periode steken vallen en ja dan krijg je meteen wat doelpunten om je oren! Gelukkig kwam Quick niet dichterbij dan 2 punten en pakten wij ook de ‘scorende’  draad weer op.

Met een aantal schitterende ballen liepen we voorzichtig uit, maar het werd ons op verschillende manieren erg moeilijk gemaakt deze voorsprong verder uit te breiden. Een spannende eindfase dus. Maar gelukkig wisten we onze koppies erbij te houden en hebben we de wedstrijd uiteindelijk met 30-27 gewonnen.

Alle concurrenten hebben punten laten liggen, wat betekent dat we 2 punten los staan van de rest en het kampioenschap volledig in eigen hand hebben!

Volgende week nemen we het aan het eind van de zondagmiddag ( 15.40 uur) op tegen ZAP.