Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2018-10-28 ZAP dames 2 – Victoria O dames 1

Zondag 28 oktober 2018

ZAP dames 2 – Victoria O dames 1

Na een weekje rust, een klein toernooitje in Stompetoren afgelopen dinsdag en een fanatieke eerste zaaltraining, keken we uit naar de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen.
ZAP 2 een, voor ons, onbekende tegenstander. Uitgaan dus van onze eigen krachten, vol overtuiging de wedstrijd in gaan en proberen te tegenstander te lezen en hierop te anticiperen.

We startten de wedstrijd met de bal, maar konden het net nog niet vinden.
ZAP daarentegen wel, zo keken we dus vrij snel tegen een kleine achterstand aan. We kregen in het begin van de wedstrijd weinig grip op de linkerkant van ZAP, de opbouwster gooide de ene na de andere bal scherp achter onze keepsters. Bij ons ging de motor gelukkig ook draaien en met een aantal snelle tegenaanvallen wisten we de voorsprong onze kant op te trekken.|
Verdedigend konden we het spelletje van ZAP steeds beter opvangen en zelf wisten we het net regelmatig te blijven vinden. Zo konden we gaan rusten met 4 punten voorsprong.

Na wat tactische tips van de coach, startten we met een 12-8 voorsprong de tweede helft. Al gauw was de voorsprong aardig verkleind; 13-12. De aanvallen verliepen rommelig, we maakten veel foutjes en verdedigend werden we af en toe compleet het bos in gestuurd. Gelukkig wist Maaike te scoren en hadden we nog steeds een kleine voorsprong. Deze fase duurde gelukkig niet lang, we herpakten onszelf en pakte ook het scoren weer op. Want ook wij kunnen de verdediging compleet het bos in sturen!|
En waar de scheidsrechter de eerste helft een perfecte wedstrijd floot, maakte hij in de 2e helft een aantal bepalende en bijzondere beslissingen, die niet in ons voordeel uitvielen. Jammer genoeg lieten wij ons hier te veel door lijden, wat ons spel zeker niet ten goede kwam.

Ik denk dat ik kan zeggen dat het vele publiek genoten heeft van een snelle, fanatieke wedstrijd met mooie uitgespeelde kansen, wat resulteerde in een 24-19 overwinning!

Wij kijken vol vertrouwen uit naar volgende week. Dan spelen we tegen DTS’48 dames 1, weer thuis in de Stap om 13.10 uur.