Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2019-2020

15-10-2019 Victoria O dames 1 – Valken dames 1

Tijd voor de laatste buitenwedstrijd van dit seizoen en wellicht ook direct de spannendste. Valken is een geduchte tegenstander omdat zij een goede ploeg hebben, vlak onder ons staan in de ranglijst én binnen uitkomt in de hoofdklasse. Toch hebben zij nog nooit punten mee kunnen nemen uit Obdam, dus laten we die slechte reeks van Valken vooral voortzetten vandaag!

Het is een mooie dinsdagavond als we beginnen aan de wedstrijd. Het is de laatste wedstrijd van Jan Hoedjes omdat Jan Ooievaar weer fit genoeg is om het stokje over te nemen. Aan de naam verandert niks, dus laten we ervan uitgaan dat ook de resultaten hetzelfde blijven. Want we kunnen wel zeggen; ook al was deze samenstelling van coaches geboren uit een noodoplossing, we vormden een prima team! Bedankt Jan J

Terug naar de wedstrijd. Als het fluitsignaal klinkt komen we als gekken uit de startblokken; er wordt gedisciplineerd gespeeld en hard gewerkt als team waardoor met name de verdediging staat als een huis. Er is geen doorkomen aan voor Valken en áls er dan toch per ongeluk een kans ontstaat , hebben wij altijd de keepers nog. Dit heerlijke begin zorgde ervoor dat we lang de 0 konden behouden en daarnaast gelukkig wel zelf tot scoren kwamen. Je ziet dat ons spel nog steeds verbetert en we zekerder worden in het uitvoeren van vooraf gemaakte afspraken over bijvoorbeeld het lopen van systemen. Er stond dan ook snel een voorsprong van zo’n 4 punten op het scorebord.

Deze ruime voorsprong konden we goed gebruiken toen ons dipje aanbrak. Het leek wel alsof we opeens medelijden kregen met Valken en hen ook even in hun spel lieten komen. Natuurlijk weet ik dat dit niet zo bewust gaat, maar deze periode in de wedstrijd hebben we hen te veel laten scoren. Het positieve aan het verhaal is dat wij ook bleven scoren en dus de voorsprong van 4 punten konden handhaven tot de rust. Niks aan de hand dus.

Toch voelden we dat er wel iets aan de hand was als we zo door bleven spelen. Er moest weer even terug gegaan worden naar de pit, felheid en discipline van de eerste minuten van de wedstrijd. Na een goede bespreking begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.

We hervonden onze rust en kracht waardoor we de voorsprong langzaam uitbreidde. Omdat we een aantal keer pech hadden in de verdediging – een bal blokken waardoor deze van richting verandert en niet meer te houden is voor de keeper – scoorde Valken nog een aantal keer. Wij bleven ons eigen spel spelen: we hielden ons aan de gemaakte afspraken, hadden snelheid en scherpte waardoor we steeds met ongeveer 5 punten voor hebben gestaan. Dan weet je dat de winst in de pocket is en dat voelde ook Valken: zij leken de moed al ruim voor tijd te hebben opgegeven.

Toen het ook nog begon te regenen in de laatste minuten van de tweede helft, was het een kwestie van netjes uitspelen van de wedstrijd en kwamen we uit op een eindstand van 22 – 14.

Dat betekent 14 punten uit 7 wedstrijden! Een resultaat waar heel hard voor is gewerkt en waar we heel erg trots op kunnen zijn !!! #oneteamonedream

Nu een weekje welverdiende vakantie. Volgende week twee oefenwedstrijden en dan… zijn we klaar voor het binnenseizoen. Dat start zaterdag 26 oktober op de mooie tijd van 21.00 in Amsterdam. Tot dan allemaal!