Update Konkel!

Toe aan een flinke opknapbeurt!We zijn het er natuurlijk allemaal over eens dat de Konkel wel een update kan gebruiken!

De bouw van de nieuwe kleedkamers is afgerond en de kleedkamers zijn in gebruik genomen. Het heeft héél wat voeten in de aarde gehad maar het is uiteindelijk gelukt om met een deel subsidie van de gemeente Koggenland en een flink portie “eigen geld” dit te realiseren.

Het potje “eigen geld” is daardoor dus ook flink geslonken en voor we met de Konkel aan de slag konden moest uiteraard duidelijk zijn hoever we de stok konden zetten….

In februari 2016 is  de bouw     commissie voor het eerst bijeen gekomen om aanpassingen van de Konkel te bespreken. De bouwcommissie heeft in overeenstemming met de Omni gekozen voor:

  • renoveren van de dames- en herentoiletten in de Konkel. De lijn van de nieuw kleedkamers is doorgezet in deze toiletten. Mooi betegeld, geschilderd en voorzien van nieuw sanitair;
  • het vervangen van alle enkele beglazing door gelaagd isolatieglas en gedeeltelijk opmetselen van de grote ramen aan weerszijden van de Konkel en bestuurskamer. Een megaklus waar aannemer Richard Obdam “as we speak” volop mee bezig is;
  • aanpassen en isoleren van het dak van de Konkel. Na 40 jaar is het dak aan vervanging of tenminste renovatie toe. Firma Patina is er volop mee bezig;
  • uitbreiden van het wedstrijdsecretariaat. In overleg met een aantal partijen is er gekozen voor deze uitbreiding en het plaatsen van een deur aan de buitenzijde;
  • vanuit de voetbal wordt de tribune op het complex geheel gerenoveerd.

Naast deze “grote” klussen zijn er inmiddels ook een heel aantal kleinere projecten opgepakt. Om eens wat te noemen: aanpassing van de verwarming, plaatsen van klokthermostaten voor de verwarming, vervanging van een tussenmeter voor de elektriciteit en vervangen van afvoerputjes in de oude kleedkamers.

Inmiddels is er naast de bouwcommissie ook een schoonheidscommissie in het leven geroepen. Twee dames van de handbal en twee dames van de voetbal gaan in overleg met de bouwcommissie en de Omni meedenken over kleuren, verlichting en alles wat te maken heeft met het pimpen van de Konkel. Hiermee hopen we in de wintermaanden een start te kunnen maken.

Voor nu betekent het dat we nog een aantal weken hebben om de Konkel voor de Koggencup van zondag 14 augustus weer startklaar en schoon te hebben.

Wordt spannend maar…we gaan ervoor!

Klik hier voor alle foto’s