Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2019-01-13 ZAP dames 2 – Victoria O dames 1

Zondag 13 januari 2019

ZAP 2 – Victoria O dames 1

 Waar we normaal gesproken om 13.45 uur allang aan het handballen zijn, mochten we vandaag richting Breezand vertrekken. Daar stond ons de wedstrijd tegen ZAP 2 te wachten. Het team dat vorige week won van onze concurrent DTS, we waren dus gewaarschuwd. Maar zo aan het begin van de 2e helft van de zaalcompetitie, heb je al wat meer informatie over je tegenstander en dat kwam ons deze week zeker ten goede.

 De start was vandaag wat zenuwachtig, we staan bovenaan en dat willen we graag zo houden.  In de beginfase van de wedstrijd gaan we gelijk op. Het eerste punt is zelfs voor ZAP. Vlak daarna raakt Maaike uit de wedstrijd en zal deze wedstrijd verder vanaf de bank moeten bekijken. We zullen het dus nu met 1 wisseltje minder moeten doen, maar gelukkig is de conditie goed en blijven we lekker gaan. De verdediging van ZAP is vrij open, wat ons de mogelijkheid geeft om veel te passeren. Daarentegen hebben wij de verdediging vrij aardig op orde, en weten we, mede door een paar mooie breaks vanaf de rechterkant, uit te lopen naar een 6-13 voorsprong.

Het lijkt alsof we de zenuwen van ons af gespeeld hebben en kunnen nu gaan werken aan het uitbouwen van onze voorsprong.

 Na rust weten we de zaakjes goed op orde te houden en lijkt er voor ons geen vuiltje aan de lucht! We handballen als team en weten vanaf alle posities te blijven scoren. Er wordt gescoord vanuit mooie individuele acties, van afstand gaan ze er lekker in en ook lukt het af en toe om m.b.v. verschillende loopwegen de verdediging op het verkeerde spoor te zetten.

Een kleine verdedigende dip in de tweede helft zorgt ervoor dat ZAP een aantal keer achter elkaar kan scoren, maar gelukkig brengt het onze overwinning niet in gevaar.

 Want na 60 minuten handbal staat er een 19-33 overwinning voor ons op het scorebord.

Volgende week hebben we een weekje rust om daarna de titelstrijd weer op te pakken thuis om 13.00 uur tegen Westsite 3.