Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2019-02-03 DSS dames 2 – Victoria O dames 1

Zondag 3 februari 2019-02-03

DSS dames 2 – Victoria O dames 1

Deze keer was voor ons, de fantastische tijd van 14.40 uur uitgekozen om te handballen in Heemskerk. Je kunt het slechter treffen….

Ons doel was duidelijk. Winnen!

Thuis hadden we DSS met ruime cijfers verslagen, maar nu stond er een heel ander team tegenover ons. Nieuwe kansen dus en uitgaan van onze eigen kracht. En dat gebeurde. We startten voortvarend en pakten al snel de voorsprong van 3 a 4 puntjes.  Helaas wist DSS een aantal keer vanuit het midden te scoren en dit bracht onze voorsprong terug naar 1 punt.  Hoofd koel houden en blijven gaan in de aanval en in de break!

En vooral die break was de eerste helft enorm effectief, we scoorden hier 8x uit. Helaas bleef DSS steeds een antwoord geven in hun aanval, omdat wij de verdediging niet goed genoeg op orde hadden.

De 2e helft startten we met overtal en wisten hier direct uit te scoren. Ook de aanvallen daarna liepen soepel en we konden ons gaatje slaan. Opdracht voor de 2e helft was het verbeteren van de verdediging. En waar we de ruimte de eerste helft vooral in het midden weggaven, gebeurde dit nu op de hoeken. Dit resulteerde in goals en penalty’s voor het cirkel verdedigen…

Jammer genoeg kregen wij de 2e helft niet het aantal penalty’s waar we recht op hadden en moesten we dus kansen blijven creëren en dit ging ons best aardig af. We wisten zelfs een aantal keer in ondertal te scoren.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd had DSS nog even het gevoel dat zij de wedstrijd naar zich toe konden trekken, door hun achterstand te reduceren naar 2 punten. Gelukkig konden wij nog wat gas geven en weg was de illusie.

Een knappe teamoverwinning van 33-27.

Op naar volgende week. Westfriezen dames 1 thuis om 13.20 uur.