Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2018-12-02 Victoria O dames 1 – Tornado dames 2

Zondag 2 december 2018

Victoria O dames 1 – Tornado dames 2

Na vorige week Westfriezen ruim te hebben verslagen, was het deze week tijd om Tornado te verslaan. Dat dit niet makkelijk zou gaan, wisten we nog van de vorige wedstrijd die we buiten tegen ze speelden.

En net als buiten, begonnen we ook deze wedstrijd niet ijzersterk. Al snel stonden we met 3 punten achter en wilde het scoren bij ons nog niet echt lukken. Maar toen de 0 eenmaal van het scorebord af was, konden we Tornado steeds bijhouden. Waar ze buiten de eerste 10 minuten heel snel en sterk waren en daarna afzwakten, was dit nu niet het geval. Ze bleven het snelle en behendige spelletje volhouden, waardoor we niet langszij konden komen. Ver in de 1e helft, stonden we voor het eerst voor, maar helaas wisten we deze voorsprong niet vast te houden en gingen we rusten met een achterstand van 1 punt; 10-11.

We begonnen de 2e helft scherp, maar ook Tornado had vleugels gekregen van hun kleine voorsprong en de strijd op de punten was dan ook nog niet gestreden.

Een snelle en fysieke 2e helft met hele mooie uitgespeelde kansen van onze kant. We zijn blijven vechten en misschien nog wel belangrijker, met ons koppie blijven handballen. We bleven zoeken naar goede oplossingen in de defensieve verdediging van Tornado en konden de keeper verschalken met mooie stuitballen. Wat in de eerste helft niet lukte, lukte nu wel. We kwamen voor en konden onze voorsprong uitbouwen.

Door goed verdedigend en keepend werk en strakke aanvallen hebben we de wedstrijd naar ons toe getrokken.

Met deze overwinning van 21-19, staan we nu op de 3e plek, achter Valken en DTS.

Op naar de wedstrijd van volgende week, waarin we het opnemen in Tuitjehorn tegen Hollandia T dames 1.