Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2018-2019

2018-11-18 Victoria O dames 1 – DSS dames 2

Zondag 18 november 2018

Victoria O dames 1 – DSS dames 2

Na vorige week in Amsterdam gewonnen te hebben van het 3e team van Westsite, stond deze week DSS 2 op het programma. Een voor ons onbekende tegenstander, dus sterk en geconcentreerd beginnen en proberen te tegenstander weer goed te lezen.

Na een goede voorbereiding startten we om 13.10 uur met de wedstrijd. Het begin liep niet zo vlot als we zouden willen. Het ging een hele tijd gelijk op, nou is dit op zich niet zo erg. Maar als je je bedenkt dat DSS in 3 wedstrijden, 95 goals tegen heeft, is de drang naar veel doelpunten hoog! Te hoog dus de eerste 15 minuten. We waren gehaast, slordig en niet alert genoeg in de verdediging.

Langzaam maar zeker  wisten we het tij te keren en raakten we op stoom. Met veel snelheid in de break, wisten we een gat te slaan. Daarnaast was het een wedstrijd voor veel individuele acties, welke sterk en goed werden uitgevoerd. Ook leek de verdediging wat rustiger, zodat we in de 2e fase van de eerste helft minder doelpunten tegen kregen. Met 18-9 op het scorebord gingen we rusten.

Na, de heerlijke blauwe druiven, startten we sterk en gingen we verder waar we de eerste helft gebleven waren. We speelden langere aanvallen en konden vanuit de druk een aantal ‘aardige’  acties laten zien. Leuk voor het publiek, maar ook voor ons! Het geeft vertrouwen en dat is mooi om te zien. Daarbij wist DSS de 2e helft weinig kansen meer te creëren door onze stevige verdediging en wisten we het aantal tegengoals te reduceren tot 15. En met 36 goals voor, kunnen we spreken van een klinkende overwinning 😉

Volgende week spelen we uit tegen Westfriezen dames 1, een geduchte tegenstander, die een plekje lager dan ons, op de 5e plaats, staat.