Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2019-2020

16-09-2019 Victoria O dames 1 – Meteoor dames 1

Op opnieuw een zonnige zondag stond vandaag Meteoor op het programma.
Een derby die altijd de nodige spanning oplevert: we spelen al jaren tegen elkaar en die ervaringen waren niet altijd alleen maar positief dus zit er altijd iets meer spanning bij deze wedstrijd dan anders. Wel een fijne spanning overigens; het zorgt ervoor dat wij nog fanatieker (ja dat kan) aan deze wedstrijd beginnen. We laten het toch niet gebeuren dat Meteoor ons punten afpakt?

En zoals we dit seizoen steeds doen, begonnen we ook nu goed aan de wedstrijd alleen kwamen we niet direct tot scoren. Het hapert vandaag nog een beetje maar stukje bij beetje komen we lekker in ons spel. Wanneer wij 3 – 2 voor staan, loopt Meteoor een twee minutenstraf op waardoor wij in overtal komen te staan. Het wordt tijd om ons spiksplinternieuwe systeem te gebruiken die we voor dit soort momenten hebben getraind. Het was jammer dat het niet gefilmd werd, want de uitvoering ervan kwam dichtbij perfectie. Het leidde dan ook tot 2x toe tot een prachtig doelpunt waardoor we onszelf in een iets relaxtere positie zetten: 5 tegen 2 voor Meteoor.

Ik had zelf het idee dat we vanaf dit punt lekker in de wedstrijd zaten en onze voorsprong alleen maar verder uitbouwden. Maar wanneer ik het zeer gedetailleerde verslag van Meteoor erbij pak (erg handig hoor, haha!) lees ik toch dat wij in de laatste periode van de eerste helft iets verslapten. Het is dat Meteoor slordig en slecht omging met hun kansen, met name vanaf de penaltystip, dat wij de rust in konden gaan met een 8- 6 voorsprong.

In de rust weer even de puntjes op de i. Jan Ooievaar is vandaag komen kijken omdat het gelukkig een stuk beter met hem gaat en kan daardoor ook in de rust even bijsturen en de nodige tips geven.
Vol goede moed beginnen we aan de laatste 30 minuten voor vandaag.

Gelukkig weten we snel 3x te scoren. Dat is lekker hoor een 11 – 6 voorsprong. Ook in deze tweede helft blijkt dat we goed hebben geluisterd naar de aanwijzingen van de coaches en de afspraken goed nakomen. Er werd hard gewerkt en veel fysieke strijd geleverd en dat is zwaar, maar er werd doorgezet. Daardoor zijn wij geen moment meer in gevaar geweest voor mijn gevoel. Zo terugkijkend bevatte deze wedstrijd van alles: mooi uitgespeelde kansen, goede break outs, goed keeperswerk en heel veel doorzettingsvermogen van iedereen.
We zijn de wedstrijd geëindigd met 16 – 11 en de punten dus weer in Obdam!

Ik vind toch ook dat nog eens gezegd mag worden hoe gaaf het is dat er zoveel publiek komt kijken naar onze wedstrijden. Een applaus bij doelpunten, de aanmoedigingen vanaf de zijkant zijn heerlijk om te ervaren tijdens het spelen. Het geeft een extra kick en daarvoor willen we jullie bij deze nog eens onwijs bedanken!

Volgende week zijn jullie allemaal weer van harte welkom bij onze wedstrijd om 12.00 in Tuitjenhorn tegen Hollandia T.