Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2019-2020

05-10-2019 Lacom dames 1 – Victoria O dames 1

Deze week werden we op zaterdagavond verwacht in Noord Scharwoude voor de wedstrijd tegen Lacom. Een koude (lang leve de thermoshirts) maar mooie avond om een wedstrijd te spelen én te winnen. Voordat we begonnen hebben we even stilgestaan bij ‘de week van de scheidsrechter’. Een goed moment om de scheids van die dag in het zonnetje te zetten. Hoewel het niet altijd zo lijkt, waarderen we deze mensen maar al te veel want zonder hen was spelen onmogelijk! Een lekker chocolaatje vonden wij dus wel op z’n plaats. Nog even begroeten en tossen en dan kan de wedstrijd beginnen…

Vanaf het begin van deze wedstrijd werd duidelijk dat Lacom vastbesloten was om hun puntenaantal van 2 uit 5 wedstrijden te vergroten en wij vochten uiteraard voor het behoud van onze koppositie. De strijd ging in het begin van de wedstrijd aardig gelijk op. Een paar mooie scherpe afstandschoten van Lacom belandde achter onze keepers maar ook wij bleven het doel van de tegenpartij vinden. Waar de scores bij beide ploegen langzaam opliepen, werd de sfeer op het veld steeds minder goed. Zonder achteraf met al te veel modder te gooien, kan wel gezegd dat de felheid omsloeg in volkomen onsportief gedrag bij Lacom. Een extra taak dus voor ons om onszelf te beschermen tegen blessures, monden dicht en gewoon handballen. Bij een stand van 8 – 8 konden we gaan rusten, op adem komen en hier werd nog eens duidelijk besproken dat we handballend tot oplossingen moesten komen.

Gelukkig wisten we direct een aantal keer tot scoren te komen waardoor we een beetje afstand konden nemen van Lacom. Dit wakkerde de toch al hoog opgelopen frustratie nog eens aan waardoor we steeds geconfronteerd bleven met het onsportieve gedrag van de tegenpartij. Je merkt dat we als team gegroeid zijn wanneer het op dit soort momenten goed lukt om handballend oplossingen te vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat dit een wedstrijd is waarbij ik heel weinig heb onthouden van het verloop van de score, maar het belangrijkste heb ik onthouden: we wonnen met 15- 28 en namen de punten mee naar Obdam!

Nog steeds ongeslagen dus en… op naar de volgende en laatste spannende wedstrijd tegen Valken!