Terug naar Wedstrijdverslagen DS1 2019-2020

01-09-2019 Victoria O dames 1- Tornado dames 1

Daar zijn we weer; nieuw seizoen, nieuwe wedstrijdverslagen.

 

Laten we even beginnen bij het begin.  De start van het seizoen verliep nogal anders dan we in gedachten hadden omdat onze nieuwe trainer Jan Ooievaar een hartaanval kreeg en dus niet in staat was om de trainingen te verzorgen.  Het gaat na een pittige operatie gelukkig goed met Jan dus hij zal binnenkort langs de lijnen te zien zijn!

Gelukkig hoefden wij niet stil te zitten door het uitvallen van Jan; René Steenhof (de assistent van Jan) en Jan Hoedjes namen direct zijn taken over waardoor we een aantal weken hard aan de bak konden om weer fit te worden voor het komende seizoen. En vandaag was het zo ver, na een aantal lekkere trainingen en oefenwedstrijden waren we klaar voor Tornado vandaag.

 

Over Tornado kun je een aantal dingen zeggen: naast dat het een sportieve, fitte ploeg is, spelen ze op hoog tempo en hebben een aantal gevaarlijke opbouwers. Ons strijdplan was duidelijk en iedereen wist bij aanvang van de wedstrijd wat er van haar werd verwacht.
Zo! Dat werd even duidelijk zeg! We vlogen daadwerkelijk vol energie, vertrouwen en kracht door de eerste tien minuten van de wedstrijd. Er werden prachtige doelpunten gescoord, we verdedigden als leeuwinnen waardoor we al snel een 3 – 0 voorsprong creëerden. Maar zoals aan alles een einde komt, gebeurde dat ook met deze flitsende 10 minuten. Nu is het te verwachten dat je dat flitsende handbal niet 60 minuten kunt volhouden, maar wat wij lieten zien was verre van flitsend en ook verre van voldoende…
Hierdoor eindigde de eerste helft in een 8 – 12 achterstand voor ons. Werk aan de winkel dus om in de rust de neuzen dezelfde kant op te krijgen, de koppies omhoog en vooral weer die ballen in het doel.

 

Dat gebeurde allemaal niet direct: de eerste aanval eindigde zelfs direct in een tegendoelpunt en tot overmaat van ramp die daarna ook direct. Dan staat er dus zomaar 8 -14 op het scorebord. Zes punten achterstand is veel, dan moet er iets drastisch veranderen om het tij te keren.
Maar wij zouden dames 1 Victoria niet zijn, als we dat niet tenminste zouden  proberen. De geoliede machine die ons team kan zijn, begon langzaam op gang te komen. Er werd weer beter verdedigd, keihard door de verdediging van Tornado heen ‘geramd’ wat ons een aantal penalty’s opleverde die goed werden benut. Dit in combinatie met een goede verdediging, goed keeperswerk en goed uitgespeelde aanvallen zorgde voor een stand van 13-14.

 

Deze inhaalslag gaf zo’n boost waardoor we allemaal opeens weer geloofden dat het nog kon. Tegelijkertijd leek het tegenovergestelde te gebeuren bij Tornado; ze waren zo diep onder de indruk van ons spel, dat het hen niet meer lukte om hun eigen spel te spelen.

Die twee ingrediënten bleken een goed recept voor succes. We hervonden onszelf en liepen over Tornado heen. Opnieuw mooie aanvallen, goed keeperswerk en fijne coaches aan de kant waardoor deze wedstrijd eindigde in een 20 – 15 winst voor ons!

 

Eerste wedstrijd, eerste punten en als we zo blijven vechten ook zeker niet de laatste!